CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Voetbalbond hoopt op Riechedly Bazoer

images-stories-2013-01-03-2345114-350x196

VOETBAL — Ajax heeft bij de KNVB dispensatie aangevraagd voor Riechedly Bazoer. De verdediger maakte onlangs de overstap van PSV naar Ajax, maar omdat hij nog onder het reglement amateurvoetbal valt, mag hij dit seizoen geen wedstrijden spelen. De Curaçaose voetbalbond zit op het vinkentouw waar het de jonge, talentvolle verdediger betreft.

Ajax hoopt de regels te kunnen omzeilen, maar directeur betaald voetbal Bert van Oostveen geeft de Amsterdammers weinig hoop.

De sportbestuurder bevestigt in gesprek met Voetbal International dat hij een aanvraag van Ajax heeft liggen. “Er loopt met Ajax een aanvraag over dispensatie, maar die kans acht ik niet heel groot”, zei Van Oostveen, die vraagtekens zet bij de werkwijze van Forza Sports Group, het bedrijf dat de belangen van de zestienjarige Bazoer behartigt.

De spelersmakelaars Daan Kramp, Revien Kanhai en Tim Vrouwe hadden kunnen weten dat hun cliënt bij een overstap geen wedstrijden zou mogen spelen voor Ajax. “Die makelaars moeten zich afvragen wat het nut is de speler op dit moment deze overstap te laten maken”, vertelde Van Oostveen. “Ik zie niet in waarom ze het zo hebben gedaan. Goed, we leven in een vrij land, dus als hij voor Ajax wil uitkomen en niet meer voor PSV, dan moet dat natuurlijk kunnen. Maar had het dan lekker aan het eind van het seizoen gedaan. De primaire vraag is of de jongen hier beter van wordt. Dit had allemaal zo anders kunnen gaan.”

Puebla

Op de achtergrond speelt nog een ander verhaal. De Curaçaose voetbalbond FFK heeft namelijk ook zijn oog op Bazoer laten vallen. De bond zou Bazoer namelijk graag meenemen naar Mexico, alwaar de U20-selectie in februari een kwalificatie-toernooi voor het Wereldkampioenschap voor spelers onder twintig jaar speelt. Indien het verzoek van Ajax wordt verworpen, blijft Bazoer dus een half jaar verstoken van wedstrijdvoetbal.

In dat geval zouden Bazoer én Ajax én het Curaçaose voetbal erbij gebaat kunnen zijn indien Bazoer mee zou gaan naar Puebla om daar namens Curaçao in actie te komen. Een eventuele uitverkiezing voor Oranje – later tijdens zijn loopbaan – hoeft daarmee niet in gevaar te komen. Spelers met een ‘dubbel paspoort’ hebben tot hun 21e de tijd om te kiezen voor welk land zij uit willen komen. Dit geldt ook voor Curaçaose voetballers.

Bron: www.amigoe.com