CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Treasure blijft winnen

700000000005749

SOFTBAL – De softbalsters van Treasure New Era blijven winnen in de Champions Softball League. Ze wezen in de competitive-klasse Destination met 10-6 terug. Verder boekten de Warriors een 4-1-overwinning op Champions, terwijl Nos Goso met 9-1 te sterk was voor Rising Trotters.

De competitie in de Champions Softball League, die bestemd is voor senior-softbalsters, wordt in het Frank Curiel Ball Park gespeeld. Behalve een competitie-klasse voor vrouwen, zijn er twee commerciële klassen ingesteld voor beide geslachten. De competitie-klasse fungeert hierbij als de hoogste divisie in de league.

In de competitie-klasse werd drie wedstrijden gespeeld. Er werden 31 punten gescoord. In het duel tussen Treasure New Era en Destination werd de meeste punten gemaakt (zestien) met Treasure als winnende ploeg: 10-6. Pitcher Enid Hooi claimde de zege, terwijl Norinda La Cruz de nederlaag incasseerde.
De verliezende werpster en teamgenote Monique Pieter hadden de beste slagcijfers van de wedstrijd: twee hits in drie beurten. Anagertrudes Rodriguez blonk uit aan slag voor Treasure: één hit in twee beurten.

Werpster Mayris Obispo schreef de overwinning op haar naam in de ontmoeting tussen Warriors en Champions: 4-1. Pitcher Arnallis Baromeo leed het verlies. Nathalie Elizabeth van Warriors en Brunaila Felipie van Champions sloegen ieder twee hits in drie beurten.

Ten slotte wist pitcher Carlientje Cleopa voor Nos Goso de overwinning te claimen op Rising Trotters: 9-1. Mirella Streden kreeg de nederlaag op haar naam geschreven. Joice van het Kruys van de Trotters zwaaide goed met het slaghout: twee hits in twee beurten. Voor Nos Goso eindigden Patricia Saturnino en Natasha Marselia als beste slagvrouwen, ieder met twee honkslagen in drie beurten.
In de commerciële klasse bij de vrouwen zegevierde ADC met 4-1 over UAC die een combinatie is van softbalsters van UTS, Aqualectra en Banco di Caribe. Pitcher Irline Lard won de wedstrijd, terwijl Wendeline Winklaar de verliezende werpster werd. Jeamine Pieternella en Susmailine Rifaela van ADC hadden een perfecte slagdag: twee hits in twee beurten.

Bij de mannen in de commerciële klasse wonnen de Welatina Stars met liefst 10-0 van Esperamos. Werper Wendley Serberie claimde de zege, terwijl pitcher Sheldion Molina de nederlaag incasseerde. Mayron Sambo van Welatina Stars volstond met twee honkslagen in twee beurten in het slagperk.