CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Pichingolo stevig aan kop

softbal

SOFTBAL – Paradise heeft gisteren tijdens de voortzetting van de lokale dames softbalcompetitie The Friends Subway met duidelijke cijfers (12-0) teruggewezen. Ook Pichingolo Nissan heeft weer gewonnen. The One Ennia werd met 6-4 verslagen.

Pichingolo stevent af op de eerste plaats van het reguliere kampioenschap. De club heeft veertien gewonnen wedstrijden en twee verloren. De ploegen die op de eerste vier plaatsen eindigen plaatsen zich voor de play-offs.

Arnalda Margarita was de winnende werpster gisteren voor Pichingolo. De ploeg sloeg vijf honkslagen en maakte drie veldfouten. Julise Koffy was met een honkslag uit twee beurten aan slag de beste slagvrouw voor Pichingolo. The One sloeg drie honkslagen en maakte drie veldfouten. Dayanara Pieternella was de beste werpster. Sonaiska Francisca sloeg nog een homerun voor The One.

De dames van Paradise sloegen tien honkslagen en werden geholpen door zeven veldfouten door The Friends Chantal Nepomuceno was de winnende werpster voor Paradise en Stephany Elsbeth de beste slagvrouw met twee honkslagen uit drie beurten aan slag. Mirugia Paulina was de verliezende werpster voor The Friends.
Maandag

Pichingolo heeft maandag Eagles Softex met 8-4 verslagen. Ook Soto CMTC won. The Friends Subway werd met 12-0 verslagen.

Shurella Merkies was de winnende werpster voor Pichingolo. De dames van Pichingolo sloegen elf honkslagen en maakten maar één veldfout. De Eagles sloegen vier honkslagen en scoorden vier punten. Tafary Janga was de verliezende werpster. Sharon Rose sloeg nog een homerun voor de Eagles.

Sulviendra Hooi was groots in de wedstrijd van Soto tegen The Friends. Ze liet maar één honkslag toe en kreeg nul punten tegen. Ze was ook de winnende werpster voor Soto. Ruthsainy Calmera was met drie honkslagen uit drie beurten aan slag de beste slagvrouw voor Soto. The Friends waren slordig in de verdediging en maakten vier veldfouten.
Zondag

Zondag won Pichingolo twee keer. De eerste wedstrijd tegen The Friends werd met 12-0 gewonnen. De dames van Pichingolo sloegen twaalf honkslagen. Soclaine van Gurp was de beste slagvrouw met twee honkslagen uit drie beurten aan slag. Shurella Merkies was de winnende werpster voor Pichingolo.

Joyceline Riosario was de verliezende werpster voor The Friends. In de tweede wedstrijd van zondag won Pichingolo van de grote rivaal Soto met 5-3 verslagen. Rozeline Kinburn was de winnende werpster voor Pichingolo in deze wedstrijd.

Pichingolo sloeg negen honkslagen en maakte drie veldfouten. Vanessa Winklaar was de beste slagvrouw met drie honkslagen uit drie beurten aan slag. Sulviendra Hooi was de verliezende werpster voor Soto. Beste slagvrouw van Soto was Dayene Delando met twee honkslagen uit drie beurten aan slag. Tanusi Delando sloeg een homerun. De dames van Soto maakten vier veldfouten in totaal.

De tweede wedstrijd van Soto op zondag tegen Happy Angels werd wel gewonnen. De dames van Soto scoorden negen punten uit negen honkslagen en de Happy Angels maakten vier veldfouten. In deze wedstrijd was Hooi wel de winnende werpster voor Soto. Weer was Dayene Delando de beste slagvrouw voor Soto met twee honkslagen uit drie beurten aan slag. Milady Archanchel sloeg een homerun. Nashaira Bernardus was de verliezende werpster voor Happy Angels.

In andere wedstrijden zondag won The One gemakkelijk van Paradise met 13-2. De dames van The One sloegen dertien honkslagen en Paradise maakte vier veldfouten. Jacqueline Sophia was de winnende werpster voor The One. Paradise maakte geen goed gebruik van de kansen die het kreeg. Uit de acht honkslagen die de ploeg sloeg werden maar twee punten gescoord. Sue-Haye Jamanika was de verliezende werpster voor Paradise.

Paradise wist later op de dag wel van Sta. Rosa Angels Vanddis te winnen: 8-6. De Angels sloegen acht honkslagen, één meer dan de Eagles. Maar de dames van Sta. Rosa maakten vijf veldfouten en daar maakten de Eagles gretig gebruik van. Tafari Janga was de winnende werpster voor de Eagles. Francheska Luciano was de verliezende werpster voor Sta. Rosa.

Sta. Rosa verloor ook de tweede wedstrijd van zondag tegen Paradise met 5-4. Sta. Rosa sloeg in deze wedstrijd meer honkslagen (4) dan de tegenstander (één). Maar de dames van Sta Rosa waren erg slordig in de verdediging en maakten maar liefst acht veldfouten. Sue-Hayne Jamanika was de winnende werpster voor Paradise. Lee Ann Craanberg was de verliezende werpster voor Sta. Rosa.

Vanavond spelen Sta. Rosa tegen Happy Angels en Eagles tegen Soto