CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Martina door naar halve finale 200 meter

Churanday martina

ATLETIEK – Churandy Martina is er bij de Olympische Spelen overtuigend in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales op de 200 meter. De 28-jarige Curaçaoënaar, die eerder in Londen als zesde eindigde in de finale van de 100 meter, zette vandaag in de series een tijd neer van 20,58 seconden en was daarmee de snelste in zijn serie.

Bij de Spelen van Peking in 2008 passeerde Martina, die toen nog voor de Nederlandse Antillen uitkwam, als tweede de finishlijn bij de finale van de 200 meter. De atleet werd echter gediskwalificeerd omdat hij met een voet buiten de baan kwam. Nu hoopt Martina wel een medaille te winnen. De halve finales van de 200 meter zijn morgen, de finale volgt donderdag.
Kapot

“Het ging goed, al had ik een beetje last van de wind”, zei Martina, die pas bij de tweede start weg mocht. De eerste keer werden de atleten teruggefloten nadat een van de deelnemers licht bewoog bij de start. Martina was nog niet helemaal hersteld van zijn inspanningen van zondag tijdens de finale van de 100 meter. “Mijn lichaam is kapot, ik was nog helemaal stijf. Normaal gesproken heb je wel een week nodig om te herstellen van de 100 meter.”

Bron: http://www.versgeperst.com/