CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Laser Zeiler Dennis van den Berg wint Olympische Kwalifiers

zeil dennis

ZEILEN – Dennis van den Berg is degene die als de voormalige Antillen(AHO) zich kwalificeren in de categorie zeilen, uitgezonden wordt naar de Olympische spelen in de Laser Standaard Klasse. Van den Berg won de qualifier races tussen hem en Ard van Aanholt met een verdiende 2-1.

De qualifier races bestonden uit drie races, te weten: de Worlds 2011 in Perth, Australie, World Cup in Miami, USA en de World Cup in Palma de Mallorca, Spain. Tijdens de eerste qualifier raakte van den Berg geblesseerd aan zijn enkel gewricht en moest na 1 dag zeilen de races verlaten, automatisch won toen Ard van Aanholt. In Miami won van den Berg door een goede bootspeed en ook in Palma was van den Berg halverwege de Worldcup al verzekerd van zijn 2-1 overwinning. Na de eerste 6 races werden de zeilers opgesplitst in de goud-, zilver- en bronsfleet.

Van den Berg , die een sterk evenement voer wist zich in de zilverfleet een plaats te veroveren en Van Aanholt redde dit net niet en kwam in de bronsfleet, waardoor van Aanholt niet meer voor Van den Berg kon eindigen. Spannend was het wel , in de week voorgaand aan de Worldcups in Palma de Mallorca wist Ard van Aanholt nog voor van den Berg te eindigen in het klassement tijdens de Europa Cup in Italie.

Op de agenda staat nu het WK Laser Standaard 2012 in Duitsland. Dit is het laatste evenement waarbij de voormalige Antillen (AHO) zich kunnen qualificeren. Volgens Coaches Aaron Lolic en Trevor Millar, beiden van Sailcoach, zijn er goede kansen om zich te qualificeren voor de voormalige Antillen(AHO).

Van den Berg verblijft de komende weken met Sailcoah in Palma de Mallorca om te trainen voor het WK. Hij zal eind van deze maand naar Duitsland afreizen om zich voor te bereieden op het WK. Het evenement begint op 4 mei en is op 10 mei as afgelopen.
Stichting Chasing the Olympic Dream ondersteunt Van den Berg tijdens de voorbereidingen naar de Olympische Spelen en is trots op de fantastische performance van de zeiler. Dennis wordt gesponsord door Zanzibar en Curacao Beach Resort.

One Comment

  1. Hedwig

    Wednesday, 11 April 2012 at 11:12 am

    Ahhhhh Dennis, toppetje!!