CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Lady’s Rugby Day

IMG_6622[1]

RUGBY – ’Rugby voor iedereen’ is het motto voor de Curacaosche Rugby Federatie(CRF). Daarom is er zondag 4 december om 17.00 uur een speciale introductie training dames op het veld van Cvv Willemstad.

 In het beleidsplan voor rugby op curacao staat met nadruk het belang van dames rugby, teamsport is juist voor dames erg belangrijk. Het gaat goed met Rugby op Curaçao en dit wil het CRF graag uitbreiden met damesrugby, er zijn al verschillende dames actief in de rugbysport op Curaçao maar van een lokale competitie kunnen we nog niet spreken.

 Gely Eustatius en Vianelly Raven speelden in Juli nog mee met Caribs Select een selectie van caribische spelers maar verder zijn er nog weinig uitdagingen geweest. Tot dit moment van voor 24 en 26 Februari staan 2 officiele interlandwedstrijden op het programma! het zijn uitwedstrijden tegen St lucia en Barbados. In April is er dan weer het Beachrugbytoernooi met een speciale dames poule en in juni is er het internationale rugby sevens toernooi met teams uit europa, caribbean en zuid-amerika. De dames willen dus dat er meer rugbyende dames bijkomen. vanaf januari is er zelfs een speciale dames bondscoach aangesteld in martijn van Tuyl. tot die tijd willen de dames dat er gewoon veel meiden komen proberen op Zondagavond.

 Zondag avond 4 december 17.00 uur Cvv Willemstad, Kintjan Deelname is gratis. Benodigdheden, sportschoenen, korte broek en stevig shirt. meer info:[email protected] of 5153375.