CuracaoSPORT
CuracaoSPORT.com

Hensley Meulens nu ‘Sir Bam Bam’

Hensley Meulens

HONKBAL — De honkballer Hensley Meulens mag zich ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ noemen. Meulens kreeg, net als een fiks aantal andere onderdanen van het Koninkrijk der Nederlanden, gisteren een lintje. Leuk nieuws natuurlijk voor Meulens, maar in de Verenigde Staten is iets dergelijks groot nieuws. Bij de Yankees en de Giants is men enorm trots op hun oud-speler.

Meulens had in de VS de bijnaam ‘Bam Bam’. In Amerikaanse kranten wordt nu gesteld dat Meulens voortaan ‘Sir Bam Bam’ genoemd moet worden. “Hij had al een bijnaam, nu heeft hij ook een titel”, wordt er gesteld.

Meulens mailde een journalist ‘So I was knighted and you can call me Sir Meulens now’. Bij wijze van grap natuurlijk. Brandon Belt, die met Meulens werkte toen hij net ‘Major Leaguer’ was geworden, zegt: “Ik vind ‘Sir Bam Bam’ eigenlijk leuker dan ‘Sir Meulens’. Het is wel een coole naam.

Meulens was de eerste honkballer van de Nederlandse Antillen die doorbrak in de Major League. Hij is ook de enige speler van de voormalige Antillen die een World Series-ring in zijn bezit heeft. Hij pakte die titel met de Giants in 2010. Toen was hij evenwel geen speler meer, maar een slagcoach die in zijn eerste seizoen zat als zodanig.

De Arubanen Sidney Ponson, Calvin Maduro en Eugene Kingsale werden ook geridderd.

Bron: Amigoe